30 Prill 1938 : ditë e shënuar për qytetin e Elbasanit, përurimi i ujësjellësit.

Perurimi i ujsjellsit 1

Foto 1 : Pamje nga ceremonia inagurale sheshi Tabakve. Populli dhe autoritetet e qytetit.

Perurimi i ujesjellesit 2
Foto 2 :  Autoritetet vendore

Ulur –  (nga e majta në të djathtë) : 1-Ibrahim Hastopalli, 2-Kryetari Bashkise Ahmet Dakli, 3-Prefekti Sadik Metra, 4-Qarkomandanti Gjush Deda. 5-Rrapush Demeti, 6-Hysen Dakli, 7- Shefqet Baholli.

Ne kambë – Xhavit bej Bicaku, Inxhiner Fico, Sami Koka, Shefqet Stringa,  Beqir Rusi, Pjeter Ndria, Petrit Dakli.

Përgatitur nga Dr. Shefqet Deliallisi