Mirësevini në Arkivin Digjital të Elbasanit. Këtu do të gjeni fotografi, dokumente, libra, harta, portrete, familje e më shumë.
Shkrimet më të fundit

Persekutimi i Kryepeshkopit të KOASH-it Dr. Visarion Xhuvanit

            Në vitin 1942 Visarion Xhuvani u dorëzua në Mitropolit i Beratit, Myzeqesë, Vlorës dhe Kaninës. Në këtë detyrë qëndroi deri në vitin 1947 kur e arrestuan dhe e burgosën. Ndaj Mitropolitit të Beratit, Vlorës dhe Myzeqesë, Imzot Visarionit, u inskenuan akuza...

read more

Leksi Vinit për Ditën e Nevruzit

Historia e Leksit Vinit,është shumë e trishtueshme,deri në fund të jetës së tij.Ai shkroi dhe grumbulloi thesare folklorike në 65 kg.letër. Ai vdiq si lustraxhi, i vetmuar dhe në varfëri. Nga jeta e vështirë që bënte i shkroi letër komitetit të partisë: “Dua të vdes...

read more

Arkivi

error: Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe shpërndarja e çdo materjali origjinal pa lejen e autorit! Ju faleminderit.