Karafili dhe zambaku

Kopertina e librit "Këngë të vjetra popullore nga Isuf Myzyri dhe Shqipëria e mesme"

Kopertina e librit “Këngë të vjetra popullore nga Isuf Myzyri dhe Shqipëria e mesme”

Paskan çel o për bukuri

Paskan çel o për bukuri

 

Kur i zë vajzat meraku

Dehen çunat o pa raki

Dehen çunat o pa raki

 

Se mu mjeshtri o m’ka qortumun

Që k’tu pari o mos me ra

Që k’tu pari o mos me ra

 

M’ ka marr malli nji duhan

Nema shkrepsen o për me ndez

Nema shkrepsen o për me ndez

 

Ti moj shkrepsja e Venedikut

Ndizesh flakë aman si barut

Ndizesh flakë aman si barut