Usta Mali sic e njihnin dhe e thërrisnin të gjithë,njeriun që i kushtoi jetën që në moshe 15 -vjeçare, “Fabrikës së Vajit të Ullirit” në Elbasan ku ai filloi punë në vitin 1948. Ç’do novatorizëm që do të bëhej në fabrikë do kishte vulën e ustait, sepse ai me mendjen e ndritur do ti shërbente zhvillimit të industrisë së vajit jo vetëm në Elbasan, por në të gjitha linjat e vajit në Shqipëri, ku punonte me pasion e me profesionalizmin e tij . Usta Mali ishte ideatori e teknologu i shjëlqyer që e coi industrinë e vajit përpara, prandaj atë kudo e quanin “USTA” Mali mjeshtër Mali e ing Mali.Usta Mali ishte dhe një degustator i shkëlqyer i vajit të ullirit .Usta Mali la shumë gjurmë në industrinë e vajit të ullirit.