Ekspozita “Normalja 1909 – 1944”

Në kuadrin e organizimeve për 110-vjetorin e hapjes së Shkollës Normale, Arkivi Digjital Elbasan organizoi për dy ditê radhazi simpoziumin jubilar “Përtej mitit” dhe një workshop “Memorialistikë”. Ditë e dytë hapi ekspozitën me titull “Normalja 1909 – 1944”. Kjo ekspozitë përmban të përmbledhur përmes dokumenteve e fotove historikun e Normales në këto vite. Ekspozita u vizitua nga ish-profesorë të Normales, mësues e studentë. Ekspozita do të vazhdojë të jetë e hapur për të gjithë qytetarët, nxënësit e shkollave të qytetit etj. Deri në datën 13 dhjetor. Lidhur me workshopin “Memorialistikë” ishin të ftuar ish mësues, pedagogë e ish normalistë të cilët ndanë midis tyre kujtimet më të mira nga puna në këtë shkollë.Organizimet do të vijojnë edhe në ditët në vijim.

Komentoni

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *