1. Kur futem ke Bezistani, them: “s’ka  si Elbasani!”.

  Kopertina e librit "Gur i randë në vend të vet"

  Kopertina e librit “Gur i randë në vend të vet”

 2. Buk’ e hi e në shpi.
 3. Me tatin ha e pi, po qese mos përzi.
 4. Kush ta ban gropën? – “I tati”.
 5. Jetën si e çon, çehrja e tregon.
 6. Kur je mirë, meno se ka dhe keq.
 7. Miku i vërtetë s’blihet me kuletë.
 8. Goja kënon, shpirti nëkon.
 9. Të kesh me qenë, t’ma hapish kte bark e t’ma shofish.
 10. S’flet buza për hunën.
 11. Ah moj puna ime, që s’të bani dora ime.
 12. Ai që s’punon ma barkun me dorë.
 13. Punës o hyni, o mos i hyn.
 14. Çdo punë do aletin e vet.
 15. Sa të zihem me njerzit, ma mirë zihem me çelsin.