Nga libri i Shpëtim Haxhihysenit “Gur i randë n’vend të vet”, kemi shkëpur disa fjalë të urta të Elbasanit.

Kopertina e librit "Gur i randë në vend të vet"

Kopertina e librit “Gur i randë në vend të vet”

Kush shan kacollen e vet, u djegtë vetë mrena.

Ç’të ban i tati, s’ta ban i huji.

Po rrite i fmi, ke ba i xhami.

Bukë me krypë, veç shnet!

E mira dhe e keqja janë motër e vëlla.

Pleqni, moj pleqni, po ta dije si je ti, do menoje qysh n’rini.

Mik të ri kërko, mikun e vjetër mos harro.

Buza gaz, shpirti po plas.

Puna do fillu, puna do maru.

I lef qeni shtri