Category: Uncategorized

Pirro Dodbiba (1924 – 2005)

U lind më 1924 në Elbasan. Mbaron filloren në Elbasan dhe të mesmen në gjimnazin e Tiranës. 1943 – pranohet në PKSH 1943 (tetor) dërgohet në çetën e Dajtit në fillim si përgjegjës rinie dhe më vonë si zëvëndëskomisar. 1944 – zëvëndëskomisar batalioni në Brigadën e...

Read More

Thoma Deliana (1924-2014)

U lind më 20 shkurt 1924 në Elbasan. Ndjek studimet në shkollën Normale deri në vitin 1943. 1943 (shtator) – bëhet anëtar i PKSH. 1943 (qershor) – 1944 (nëntor) zhvillon veprimtari në rradhët e PKSH në zonën e Elbasanit. 1944 (nëntor – dhjetor) përgjegjës rinie në...

Read More

Kostaq Cipo (1892 – 1952)

U lind në Elbasan më 14 janar 1892. 1913 shkon me bursë në Shën – Mitër Koronë në Itali. 1917 – 1921 ndjek Fakultetin e Letrave dhe Filozofisë në univeritetin e Romës 1921 – 1923 mësues në Normalen e Elbasanit 1925 – 1939 mësues në Liceun e Korçës 1939 e transferojnë...

Read More

Ibrahim Biçakçiu (1905-1977)

U lind më 10 shtator 1905 në Elbasan. Arsimin fillor e kreu në vendlindje, ndërsa atë të mesëm dhe të lartë në Austri, në Akademinë Tregtare, ku u diplomua si agronom. Pas kthimit në atdhe merret me administrim e pronave dhe bizneseve të familjes. Thuhet se ka sjellë...

Read More

Andon Beça (1879-1944)

U lind më 7 shtator 1879 në Kosovë, por origjina dhe qyteti i tij është Elbasani. Arsimin e mesëm e mori në liceun rumun të Manastirit. Arsimin e lartë e nisi në Universitetin e Bukureshtit por nuk e përfundoi. 1902 – inspektor i shkollave rumune në Elbasan dhe Berat,...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe shpërndarja e çdo materjali origjinal pa lejen e autorit! Ju faleminderit.