Të reja

Ekspozita “Elbasani në vitet 1916-1918”

Sot në ambjentet e Universitetit të Elbasanit, Departamenti i Gjuhësisë UNIEL në bashkëunim me Shoqatën Arkivi Digjital Elbasan dhe Bashkinë e Elbasanit organizoi ekspozitën “Elbasani në vitet 1916-1918” – përmes fotgrafive nga fondi i Ushtrisë Austro – Hungareze të shkrepura gjatë Luftës së Parë Botërore. E veçantë gjatë këtij ishin kumtesat e pedagogëve të UNIEL …

Ekspozita “Elbasani në vitet 1916-1918” Lexoni më shumë »

Marrëveshje bashkëpunimi midis Arkivit Digjital Elbasan dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave

Sot në datë 8 Nëndor 2021, nënshkruam një marrveshje me Drejtorinë e Përgjithshme të Arkivave. ADE i dhuroi DPA indeksin e dokumenteve osmane të Arkivit të Stambollit, për ti bashkuar me kopjet digjitale të ketyre dokumenteve që DPA ka tërhequr nga ky arkiv, duke i bërë kështu të aksesueshëm për studiuesit dhe publikun. Kjo marrveshje …

Marrëveshje bashkëpunimi midis Arkivit Digjital Elbasan dhe Drejtorisë së Përgjithshme të Arkivave Lexoni më shumë »

Instituti Yunus Emre Tiranë, prezantoi serinë Shqipëria në Arkivat Osmane të Stambollit

Në sesionin e 29 marsit të “Takimeve Yunus Emre”, organizuar çdo muaj nga Instituti Yunus Emre Tiranë u prezantua seria “Shqipëria në Arkivin Osman të Stambollit” (Elbasan, Shkodër, Korçë) nga autori Ermal Nurja, bashkëpunëtor i ADE. Përkthimi i këtyre vëllimeve ëshë i financuar nga shoqata Arkiva Dixhitale Elbasan, ndërsa në botimin e tyre kanë mbështetur …

Instituti Yunus Emre Tiranë, prezantoi serinë Shqipëria në Arkivat Osmane të Stambollit Lexoni më shumë »

Simpoziumi jubilar “Përtej Mitit”

Simpoziumi jubilar “Përtej Mitit” organizuar me iniciativën e Shoqatës Arkivi Digjital Elbasan, në bashkëpunim me Universitetin “Aleksandër Xhuvani” të Elbasanit, Universitetin Europian të Tiranës dhe Institutin e Studimeve Albanologjike dhe Shoqatës Normalisti, me rastin e 110-vjetorit të çeljes së shkollës Normale të Elbasanit, ishte pjesë e aktiviteteve të organizuara nga kjo shoqatë për të përkujtuar …

Simpoziumi jubilar “Përtej Mitit” Lexoni më shumë »

Ekspozita “Normalja 1909 – 1944”

Në kuadrin e organizimeve për 110-vjetorin e hapjes së Shkollës Normale, Arkivi Digjital Elbasan organizoi për dy ditê radhazi simpoziumin jubilar “Përtej mitit” dhe një workshop “Memorialistikë”. Ditë e dytë hapi ekspozitën me titull “Normalja 1909 – 1944”. Kjo ekspozitë përmban të përmbledhur përmes dokumenteve e fotove historikun e Normales në këto vite. Ekspozita u …

Ekspozita “Normalja 1909 – 1944” Lexoni më shumë »

Shopping Cart