Category: Krijimtari

Krijimtari

Ergit Guda – punime artistike

ergit_guda_krijime_nr_2 ergit_guda_krijime_nr_3 ergit_guda_krijime_nr_4 ergit_guda_krijime_nr_5 ergit_guda_krijime_nr_6 ergit_guda_krijime_nr_7 ergit_guda_krijime_nr_8 ergit_guda_krijime_nr_9 ergit_guda_krijime_nr_10 ergit_guda_krijime_nr_11 ergit_guda_krijime_nr_12...

Read More

Eljon Seit – punime artistike

eljon_seit_krijime1 eljon_seit_krijime2 eljon_seit_krijime3 eljon_seit_krijime4 eljon_seit_krijime5 eljon_seit_krijime6 eljon_seit_krijime7 eljon_seit_krijime8 eljon_seit_krijime9 eljon_seit_krijime10 eljon_seit_krijime11 eljon_seit_krijime12 eljon_seit_krijime13...

Read More

Kopshtorja

Në familjen time të origjinës, fjala “kopshtore”, të cilën në fakt e përdornim me formën “kopshtari” tregonte një copë të vogël të oborrit – për të cilën do të flitet edhe më vonë – e ndarë nga ky i fundit në mënyrë të dukshme dhe e projektuar për përdorim të veçantë,...

Read More

Takimi me poezinë ose me profesor Hyjni Cekën

​Një një sallë me ndriçim të zbehtë në Shtëpinë e Pionierit “Nazmi Dervishhasani” në Elbasan unë u takova për herë të parë me poezinë ose me profesor Hyjni Cekën. Ishte një ditë shtatori e vitit 1976 kur me babain përdore përshkonim bulevardin kryesor. Bënte vapë dhe...

Read More

Nymfat e Shkuminit

……………… Ndër ‘to mâ par’ Kaliopeja nisiMe kang’ t’ kallxojë veprat e të parve,Dhe me kithare t’ ambël t’ a stolisiFis’ n e Shqiptarve.Fatozat si këndoi qi koha solli,Filloi Klioja kangën tregimtare,Sa burra t’...

Read More

Ylli Haruni – krjime

Krijime te piktorit Ylli HaruniPjesë e galerisë me punimet e piktorit elbasanas Ylli Haruni Krijime te piktorit Ylli HaruniPjesë e galerisë me punimet e piktorit elbasanas Ylli Haruni Krijime te piktorit Ylli HaruniPjesë e galerisë me punimet e piktorit elbasanas Ylli...

Read More

Tradita e gazetarisë në Elbasan

Nga Prof. As. Dr. Astrit Bishqemi më 28.01.2014 “…..Tradita elbasanase në fushën e publicistikës është me të vërtetë shumë e pasur dhe ka njohur pena të forta e të talentuara. Gazeta e parë, mesa dimë, qe “Tomori” (10 mars – 10 korrik 1910, gjithësej 13 numra), e cila...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe shpërndarja e çdo materjali origjinal pa lejen e autorit! Ju faleminderit.