Category: Familje

Familje

Dodbiba – Historia e një familje orëndreqësish

Mbiemri Dodbiba është i lidhur  ngushtësisht me zanatin e vjetër të sahatçinjve ose orëndreqësve, zanat të cilin e kanë të trashëguar prej brezash. Familja Dodbiba është me origjinë nga fshatrat e  Mirditës. Ardhja e saj në Elbasan daton që nga viti i largët 1640....

Read More

Familja Kovaçi – Familje sportistësh

Familja Kovaçi është jo rastësisht një nga familjet më të njohura të Elbasanit. Ajo evidentohet në memorien e qytetit  për meritë dhe kontribut të veçantë në fushën e sportit. Kjo familje me 4 anëtarë iu dedikua e tëra veprimtarive sportive, duke shkëlqyer në...

Read More

Hamami dhe Mulliri i Shabanajt

Qytetarët që kalojnë në pjesën e pasme të  Turizmit “Skampa” kanë mundësi të shohin një ndërtesë të vjetër, e cila në qytet  njihet si “hamami i Shabanajt”. Ky hamam nuk është i vetmi që njihet me këtë përcatim në qytet, sepse po me po të njëjtin mbiemër njihet edhe...

Read More

Petër Deliana dhe i biri i tij shkencëtari Kolë Deliana

Nga: Hyqmet Zane Familjet e nderuara të Elbasanit kanë lënë pasuri të madhe me trashëgimtarët e tyre që u bënë potenciale në jetën e tyre. Por disa prej këtyre familjeve nxorrën edhe shkencëtarë siç është rasti i Kolë Petër Deliana. Në trungun e madh të familjes...

Read More

Historia e Familjes Deliana dhe argjendari Ndrekë (Andrea)

Nga Hyqmet Zane Një ndër familjet e vjetra të lagjjes “Kala” është dhe familja Deliana e cila banon pranë kishës orthodokse. Nuk dihet deri tani se nga se vjen orgjina e mbiemrit të kësaj familjeje, as për orgjinën e largët nuk mund të thuhet gjë, por dihet se janë...

Read More

Familja Taushani

Familja Taushani është ndër familjet më të vjetra në qytetin e Elbasanit, mbase dhe në Shqipëri. Rrënjët e saj i gjejmë nga periudha bizantine deri më sot. Për periudhën osmane shumë  dokumente hedhin dritë për origjinën dhe veprimtarinë e shquar politike ushtarake...

Read More

Kujtime për familjen e Hasan Çiftes dhe fëmijët e tij.

Shkruar nga Riza Çiftja ashtu siç e ka ndëgjue në ambientet familjare nga brezi i mëparshëm.  Shkruar ne vitin 2000 (dy mijë) Mbi prejardhjen e pasunisë të familjeve Çiftja Kam dëgjue dy versione:  Versionin e parë nga babai i im Qamil Çiftja: Afërsisht përpara dy...

Read More
Loading

Arkivi

Video e ditës

Loading...
error: Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe shpërndarja e çdo materjali origjinal pa lejen e autorit! Ju faleminderit.