Category: Shkrime

Shkrime

Shpallja e Pavarësisë së Elbasanit 25 Nëntor 2020

Rilindja Kombëtare Shqipëtare, kjo periudhë e ndritur e historisë sonë, ishte një epokë vendimtare për fatin e të gjithë shqiptarëve. Gjatë gjithë përiudhës së Rilindjes synimi i të gjithë kombit tonë, i patriotëve e atdhetarëve që kanë luftuar me pënëe  me pushkë, ka...

Read More

Votim – në një foto të Margaret Hasluck

Ndër figurat e huaja me kontribute të vyera studimore për Botën Shqiptare, një vend të nderuar zë edhe skocezja Margaret Hasluck (lexo Hazllëk). Ajo, e meriton këtë vlerësim për veprimtaritë e shumta të saj, ku përfshihen punime, hulumtime, analiza, botime, fotografi...

Read More

Esse për vendlindjen time

Vali është vendlindja ime, është gëzimi dhe krenaria e origjinës time, është pakti solemn i besës që kam lidhur me atë fole hyjnore, aty ku para 73 vitesh erdha në jetë dhe që më ligjeroi të drejtën të jem për herë malësor kryelartë dhe kryemëvehte, që më bën të mos...

Read More

Kostantin Arianiti Kominata Komneni

Historia e jonë nuk kufizohet vetëm në trojet Ballkanike të banuara nga albanezo-shqiptarët, por ka qenë, është e pranishme dhe aktive nëpër botë, në shumë vende fqinje dhe të largëta, çka dëshmohet me historitë e popujve, që i kanë bujt bashkatdhetarët tanë. Në...

Read More

Vjersha iftarit dhe gjellëve Elbasanase

1.Pitet/ ke Lush Piçi jan’ me nâm’.Çorba/ fërgohet me tëlyn e jo me dhjâm’.2.Ullinjt’ e regj’/ me uthull e voj,të çelin miden’ kur i fut në goj’.3.Dhe qoftet e yftarit/ jan’ me fâm’,të bâme me ve’ , s’mbesin nër’ dhâm’.4.Dhe paça/ gjellë e mirë që nuk të velit.Dhe...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Alert: Ndalohet rreptësisht kopjimi i çdo materiali origjinal pa lejen e autorit... Ju falemnderit...! !!