Category: Portrete

Ymer Deliallisi – figurë kombëtare !

Në kuadër 25 vjetorit të pavarsisë së Shqipërisë mbreti Zog ngriti një komision të posaçëm i cili do quhej Komisioni për Kremtimin e 25-vjetorit të Vet-qeverimit. Ky komision do ndahej në të gjitha prefekturat e mbretërisë së Shqipërisë për të mbledhur të dhëna dhe...

Read More

Aqif Pashë (Biçakçiu) Elbasani (1860 – 1926)

Aqif Pashë Elbasani ose Aqif Pashë Biçakçiu është padyshim një nga figurat më të rëndësishme të historisë sonë lokale, por edhe asaj kombëtare, me atribute patriotike e atdhetare të jashtëzakonshme dhe me një veprimtari të ngjeshur politike. Ai u lind në Elbasan, në...

Read More

Genc Trandafili – “Mësues i Merituar”

Genc Trandafili njihet në rrethin e arsimtarëve, intelektualëve, por edhe të qytetarëve të Elbasanit  si mësues dhe metodist i talentuar, krijues i apasionuar dhe i pakonkurueshëm në fushën e tij. Pas mbarimit të studimeve të larta në Universitetin e Tiranës, në degën...

Read More

Për Lef Nosin dhe gazetën e tij “Tomorri”

Përfshirja në vorbullën e lëvizjes politike dhe shoqërore dhe kontributi në sfera të ndryshme të veprimtarisë kulturore e shkencore kushtëzohet mes të tjerash nga disa faktorë: nga domosdoshmëritë që shtron epoka; nga prirjet dhe dhuntitë vetjake të individit të...

Read More

Dhurata Dardha – Mësuesja e përkushtuar

Dhurata Dardha ka lindur në Elbasan, më 2 prill të vitit 1947. Mësimet e para i mori në vendlindje, ndërsa arsimin e mesëm e kreu në Shkollën “Normale” për mësuesi në vitin 1965. Në vitin shkollor 1965 – 1971 ka punuar si mësuese në  Gramsh, në...

Read More

Bim Dakli – Një jetë në mërgim.

Nuk e kujtoj saktë se kur e mësova që vëllai i madh i tim eti jetonte në Itali. Prezenca e tij ndjehej në shtëpi nga kutitë e mëdha metalike të çokollatave me ngjyra krishtlindjesh me stampën “Buon Natale” dhe në gjëra të tjera më të vogla që sillte posta, e që në atë...

Read More

Arnald Deliana – mësuesi i “Onufrit”

Lindi me 16 dhjetor 1934 në Elbasan në qytetin e Normales në nje familje të nderuar qytetare. Mësimet e para i mori në shkollën e lagjes “Kala” dhe në vitin 1954 mbaroi studimet në shkollën Normale me rezultate të larta, ku u ndriçua nga sentenca...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Alert: Ndalohet rreptësisht kopjimi i çdo materiali origjinal pa lejen e autorit... Ju falemnderit...! !!