Category: Kryeministra dhe ministra

Engjëll Dakli (1955 – 2020)

U lind më 15 mars 1955 në Elbasan 1973 – 1978 ndjek Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në UT. 1977 – 1981 inxhinier në Kombinatin Metalurgjik “Çeliku i Partisë”. 1981 (shtator) – 1990 (dhjetor) inxhinier në Institutin e Kërkimeve Metalurgjike. 1991 (janar) – 1992...

Read More

Sokrat Dodbiba (1898-1956)

U lind në Elbasan më 17 mars 1898. Arsimin fillor e kreu në vendlindje. Shkollën e mesme e përfundon në “Robert College” në Stamboll. 1921 – 1928 ndjek në Vjenë studimet universal në shkenca politike, ekonomike dhe financiare. Në këto vite aktivizohet në gazetën...

Read More

Pirro Dodbiba (1924 – 2005)

U lind më 1924 në Elbasan. Mbaron filloren në Elbasan dhe të mesmen në gjimnazin e Tiranës. 1943 – pranohet në PKSH 1943 (tetor) dërgohet në çetën e Dajtit në fillim si përgjegjës rinie dhe më vonë si zëvëndëskomisar. 1944 – zëvëndëskomisar batalioni në Brigadën e...

Read More

Thoma Deliana (1924-2014)

U lind më 20 shkurt 1924 në Elbasan. Ndjek studimet në shkollën Normale deri në vitin 1943. 1943 (shtator) – bëhet anëtar i PKSH. 1943 (qershor) – 1944 (nëntor) zhvillon veprimtari në rradhët e PKSH në zonën e Elbasanit. 1944 (nëntor – dhjetor) përgjegjës rinie në...

Read More

Ahmet Dakli (1879 – 1947)

U lind më 15 dhjetor 1879 në Elbasan. 1895 –  mbaroi filloren dhe ruzhdijen (të mesmen) në Elbasan. 1895 – 1896 punoi si praktikant në zyrën qeveritare të financës në vendlindje. 1906    punoi në zyrat e financave të Elbasanit dhe Peqinit. 1907    dha provime për...

Read More

Kostaq Cipo (1892 – 1952)

U lind në Elbasan më 14 janar 1892. 1913 shkon me bursë në Shën – Mitër Koronë në Itali. 1917 – 1921 ndjek Fakultetin e Letrave dhe Filozofisë në univeritetin e Romës 1921 – 1923 mësues në Normalen e Elbasanit 1925 – 1939 mësues në Liceun e Korçës 1939 e transferojnë...

Read More

Ibrahim Biçakçiu (1905-1977)

U lind më 10 shtator 1905 në Elbasan. Arsimin fillor e kreu në vendlindje, ndërsa atë të mesëm dhe të lartë në Austri, në Akademinë Tregtare, ku u diplomua si agronom. Pas kthimit në atdhe merret me administrim e pronave dhe bizneseve të familjes. Thuhet se ka sjellë...

Read More

Andon Beça (1879-1944)

U lind më 7 shtator 1879 në Kosovë, por origjina dhe qyteti i tij është Elbasani. Arsimin e mesëm e mori në liceun rumun të Manastirit. Arsimin e lartë e nisi në Universitetin e Bukureshtit por nuk e përfundoi. 1902 – inspektor i shkollave rumune në Elbasan dhe Berat,...

Read More

Ardian Turku (1956)

U lind në Elbasan më 28 Janar 1956. 1974 – 1979 ndjek Fakultetin e Shkencave të Natyrës në UT. 1979 – 1982 mësues i fizikës në Rrethin e Elbasanit. 1982 – 1983 specializohet në psikologji në UT 1983 – 1986 zevendesdrejtor i Shkollës së mesme...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Alert: Ndalohet rreptësisht kopjimi i çdo materiali origjinal pa lejen e autorit... Ju falemnderit...! !!