Category: Krijimtari

Krijimtari

Esse për vendlindjen time

Vali është vendlindja ime, është gëzimi dhe krenaria e origjinës time, është pakti solemn i besës që kam lidhur me atë fole hyjnore, aty ku para 73 vitesh erdha në jetë dhe që më ligjeroi të drejtën të jem për herë malësor kryelartë dhe kryemëvehte, që më bën të mos...

Read More

Nikolla Rama – krijime

autoportret_nikolla_rama_9 fisnik_hoxholli_portret_nikolla_rama_8 punime_nikolla_rama_1 punime_nikolla_rama_2 punime_nikolla_rama_3 punime_nikolla_rama_4 punime_nikolla_rama_5 punime_nikolla_rama_6 punime_nikolla_rama_7 punime_nikolla_rama_10 punime_nikolla_rama_11...

Read More

Ilia Cani – krijime

Shtepia e Paparistos, Kala Village Kompozim Mother Kompozim ICani Grafike 3 Kompozim fluturat Ismail Cani7 Summer Seasons Kompozim ICani 3 Ismail Cani3 Ismail Cani2 Ismail Cani1 Flowers Elbasani, kompozim Ismail Cani6 Eagles Downhill in Corfu Corfu street City...

Read More

Ergit Guda – punime artistike

ergit_guda_krijime_nr_2 ergit_guda_krijime_nr_3 ergit_guda_krijime_nr_4 ergit_guda_krijime_nr_5 ergit_guda_krijime_nr_6 ergit_guda_krijime_nr_7 ergit_guda_krijime_nr_8 ergit_guda_krijime_nr_9 ergit_guda_krijime_nr_10 ergit_guda_krijime_nr_11 ergit_guda_krijime_nr_12...

Read More

Eljon Seit – punime artistike

eljon_seit_krijime1 eljon_seit_krijime2 eljon_seit_krijime3 eljon_seit_krijime4 eljon_seit_krijime5 eljon_seit_krijime6 eljon_seit_krijime7 eljon_seit_krijime8 eljon_seit_krijime9 eljon_seit_krijime10 eljon_seit_krijime11 eljon_seit_krijime12 eljon_seit_krijime13...

Read More

Kopshtorja

Në familjen time të origjinës, fjala “kopshtore”, të cilën në fakt e përdornim me formën “kopshtari” tregonte një copë të vogël të oborrit – për të cilën do të flitet edhe më vonë – e ndarë nga ky i fundit në mënyrë të dukshme dhe e projektuar për përdorim të veçantë,...

Read More

Takimi me poezinë ose me profesor Hyjni Cekën

​Një një sallë me ndriçim të zbehtë në Shtëpinë e Pionierit “Nazmi Dervishhasani” në Elbasan unë u takova për herë të parë me poezinë ose me profesor Hyjni Cekën. Ishte një ditë shtatori e vitit 1976 kur me babain përdore përshkonim bulevardin kryesor. Bënte vapë dhe...

Read More

Nymfat e Shkuminit

……………… Ndër ‘to mâ par’ Kaliopeja nisiMe kang’ t’ kallxojë veprat e të parve,Dhe me kithare t’ ambël t’ a stolisiFis’ n e Shqiptarve.Fatozat si këndoi qi koha solli,Filloi Klioja kangën tregimtare,Sa burra t’...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Alert: Ndalohet rreptësisht kopjimi i çdo materiali origjinal pa lejen e autorit... Ju falemnderit...! !!