Category: Familje

Familje

Shpallja e Pavarësisë së Elbasanit 25 Nëntor 2020

Rilindja Kombëtare Shqipëtare, kjo periudhë e ndritur e historisë sonë, ishte një epokë vendimtare për fatin e të gjithë shqiptarëve. Gjatë gjithë përiudhës së Rilindjes synimi i të gjithë kombit tonë, i patriotëve e atdhetarëve që kanë luftuar me pënëe  me pushkë, ka...

Read More

Votim – në një foto të Margaret Hasluck

Ndër figurat e huaja me kontribute të vyera studimore për Botën Shqiptare, një vend të nderuar zë edhe skocezja Margaret Hasluck (lexo Hazllëk). Ajo, e meriton këtë vlerësim për veprimtaritë e shumta të saj, ku përfshihen punime, hulumtime, analiza, botime, fotografi...

Read More

35 firmëtarët e Aktit të Pavarësisë së Elbasanit

Haxhi Hafiz Sulejman Kungulli Metropolit, Papa Dhimitër Dhimitruka Aqif Pashë Biçakçiu Shefqet Vërlaci Hasan Biçaku Abdulla Tirana Fuat Biçaku Servet Zylfi Ismail Bej Xheladin Bej (Taushani) Ali Agjahu Maliq Bej Riza Beu Demir Bej Sulçe Beu Refik Myftiu Sheh Mahmut...

Read More

Ymer Deliallisi – figurë kombëtare !

Në kuadër 25 vjetorit të pavarsisë së Shqipërisë mbreti Zog ngriti një komision të posaçëm i cili do quhej Komisioni për Kremtimin e 25-vjetorit të Vet-qeverimit. Ky komision do ndahej në të gjitha prefekturat e mbretërisë së Shqipërisë për të mbledhur të dhëna dhe...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Alert: Ndalohet rreptësisht kopjimi i çdo materiali origjinal pa lejen e autorit... Ju falemnderit...! !!