Category: Ekonomia

Ekonomia

Berberët në Elbasan

(Sipas të thënave nga berberi Naim Kacollja) Berber është një nga zanatet e vjetër të Elbasanit. Këtë zanat e ushtronin muslimanët, por kishte tek-tuk edhe ndonjë ortodoks. Është e vështirë të thuhet se kush ka qenë berberi i parë në qytet. Berberët kanë qenë...

Read More

Shënime për Kombinatin Metalurgjik në Elbasan

Elbasani u bë vendi i piketuar nga sistemi i diktaturës ku do të ndërtohej Kombinati i Metalurgjisë së zezë. Fusha e Bradasheshit me rreth 300 ha në perëndim të qytetit u caktua si vendi më i përshtatshëm ku do të ngrihej ky kombinat. E gjithë kjo me asistencën e...

Read More

Armëtaria

Armëtarët e Elbasanit kanë meritën se duke filluar nga viti 1875 deri në 1910 prodhuan me mjete artizanale, por me aftësi teknike të përsosur një nga pushket më të reja të kohës ”Huten e Elbasanit” e cila u quajt ”Huta e Miletit”. Për prodhimin...

Read More
Loading

Arkivi

Video e ditës

Loading...
error: Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe shpërndarja e çdo materjali origjinal pa lejen e autorit! Ju faleminderit.