Category: Administrata

Arian Madhi (1953)

U lind më 31 mars në Elbasan Ndjek Fakultetin e Shkencave Politiko – Juridike dega Drejtësi në UT. 1972 – 1992 specialist economist në ndërmarrje të ndryshme shtetërore. 1991 – bëhet anëtar i Partisë Republikane. 1993 – 1994 sekretar i degës së PR në Elbasan. 1994 –...

Read More

Engjëll Dakli (1955)

U lind më 15 mars 1955 në Elbasan 1973 – 1978 ndjek Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në UT. 1977 – 1981 inxhinier në Kombinatin Metalurgjik “Çeliku i Partisë”. 1981 (shtator) – 1990 (dhjetor) inxhinier në Institutin e Kërkimeve Metalurgjike. 1991 (janar) – 1992...

Read More

Sokrat Dodbiba (1898-1956)

U lind në Elbasan më 17 mars 1898. Arsimin fillor e kreu në vendlindje. Shkollën e mesme e përfundon në “Robert College” në Stamboll. 1921 – 1928 ndjek në Vjenë studimet universal në shkenca politike, ekonomike dhe financiare. Në këto vite aktivizohet në gazetën...

Read More

Qemal Karaosmani (1875 – 1948)

U lind në Elbasan në 17 korrik 1875. Mësimet e para i mori në vendlindje ndërsa ato të mesme në Stamboll pëe administratë civile. Punoi në Prefekturën e Janinës dhe kadastrën e Beratit ku ishte edhe drejtor i saj. 1908 – ftohet në Kongresin e Manastirit 1909 – ndër...

Read More

Pirro Dodbiba (1924 – 2005)

U lind më 1924 në Elbasan. Mbaron filloren në Elbasan dhe të mesmen në gjimnazin e Tiranës. 1943 – pranohet në PKSH 1943 (tetor) dërgohet në çetën e Dajtit në fillim si përgjegjës rinie dhe më vonë si zëvëndëskomisar. 1944 – zëvëndëskomisar batalioni në Brigadën e...

Read More

Thoma Deliana (1924-2014)

U lind më 20 shkurt 1924 në Elbasan. Ndjek studimet në shkollën Normale deri në vitin 1943. 1943 (shtator) – bëhet anëtar i PKSH. 1943 (qershor) – 1944 (nëntor) zhvillon veprimtari në rradhët e PKSH në zonën e Elbasanit. 1944 (nëntor – dhjetor) përgjegjës rinie në...

Read More

Ahmet Dakli (1879 – 1947)

U lind më 15 dhjetor 1879 në Elbasan. 1895 –  mbaroi filloren dhe ruzhdijen (të mesmen) në Elbasan. 1895 – 1896 punoi si praktikant në zyrën qeveritare të financës në vendlindje. 1906    punoi në zyrat e financave të Elbasanit dhe Peqinit. 1907    dha provime për...

Read More

Kostaq Cipo (1892 – 1952)

U lind në Elbasan më 14 janar 1892. 1913 shkon me bursë në Shën – Mitër Koronë në Itali. 1917 – 1921 ndjek Fakultetin e Letrave dhe Filozofisë në univeritetin e Romës 1921 – 1923 mësues në Normalen e Elbasanit 1925 – 1939 mësues në Liceun e Korçës 1939 e transferojnë...

Read More

Ibrahim Biçakçiu (1905-1977)

U lind më 10 shtator 1905 në Elbasan. Arsimin fillor e kreu në vendlindje, ndërsa atë të mesëm dhe të lartë në Austri, në Akademinë Tregtare, ku u diplomua si agronom. Pas kthimit në atdhe merret me administrim e pronave dhe bizneseve të familjes. Thuhet se ka sjellë...

Read More

Andon Beça (1879-1944)

U lind më 7 shtator 1879 në Kosovë, por origjina dhe qyteti i tij është Elbasani. Arsimin e mesëm e mori në liceun rumun të Manastirit. Arsimin e lartë e nisi në Universitetin e Bukureshtit por nuk e përfundoi. 1902 – inspektor i shkollave rumune në Elbasan dhe Berat,...

Read More

Aleksandër Xhuvani (1880 – 1961)

U lind në 14 mars 1880 në Elbasan.Mbaroi në greqisht gjimnazin e Çitolit në Maqedoni. Nga 1902 – 1906 ndjek Fakultetin Filologjik të Athinës. Karriera profesionale dhe politike :1906 – 1909   Mësues në kolegjin Shën Dhimitëer Koronanë Itali1910 – 1911     Redaktor i...

Read More

Aqif Pashë Biçakçiu (1860-1926)

Aqif Pashë Biçakçiu u lind në Elbasan në vitin 1860, ku mori mësimet e para.Mësimet e larta i mori në Stamboll.Veprimtaria atdhetare dhe karriera politike :1905    Anëtar i Këshillit Administrativ të Sanxhakut të Elbasanit1907    Merr titullin “Rumeli...

Read More
Loading

Arkivi

Video e ditës

Loading...
error: Ndalohet rreptësisht kopjimi dhe shpërndarja e çdo materjali origjinal pa lejen e autorit! Ju faleminderit.