Category: Dokumente

Dokumente

Dodobiba – Historia e një familje orëndreqësish

Mbiemri Dodbiba është i lidhur  ngushtësisht me zanatin e vjetër të sahatçinjve ose orëndreqësve, zanat të cilin e kanë të trashëguar prej brezash. Familja Dodbiba është me origjinë nga fshatrat e  Mirditës. Ardhja e saj në Elbasan daton që nga viti i largët 1640....

Read More

Plani rregullues italian për Elbasanin, 1942

Te parët që punuan per hartimin e nji plani rregullues (urbanistik)te mirefillte te qyteti tone, Elbasan, ishin italianet. Pikerisht, Ferdinando Poggi dhe Ivo Lambertini,do te ishin arkitektet qe do te merreshin me hartimin e projektimin e nji Plani Rregullues...

Read More

Bukuroshja e fjetur e Sulovës (Zambaku i malit)

Sulova është një nga krahinat qendrore që shtrihet në kufirin ndarës të Shqipërisë së Mesme dhe asaj Jugore, nën këmbët e malit të perëndive, Tomorrit madhështor. Për ata që e kanë vizituar, Sulova zgjon pamje të mrekullueshme natyrore. Aty zhvillohen qindra lloje...

Read More

Familja Kovaçi – Familje sportistësh

Familja Kovaçi është jo rastësisht një nga familjet më të njohura të Elbasanit. Ajo evidentohet në memorien e qytetit  për meritë dhe kontribut të veçantë në fushën e sportit. Kjo familje me 4 anëtarë iu dedikua e tëra veprimtarive sportive, duke shkëlqyer në...

Read More
Loading

Arkiva

Video e ditës

Loading...
error: Content is protected !!