Category: Arsimi

Arnald Deliana – mësuesi i “Onufrit”

Lindi me 16 dhjetor 1934 në Elbasan në qytetin e Normales në nje familje të nderuar qytetare. Mësimet e para i mori në shkollën e lagjes “Kala” dhe në vitin 1954 mbaroi studimet në shkollën Normale me rezultate të larta, ku u ndriçua nga sentenca...

Read More

Hysen Dedej. Veprimtar i arsimit.

Lindi më 1925 në Elbasan dhe ishte djali i madh i katër fëmijëve të njerit prej figurave të spikatura të drejtësisë shqiptare, Ibrahim Dedej, kryeprokurori i parë i Shqiperisë. Arsimin fillor e kreu në Itali, e më pas liceun francez të Korçës. Shpirti i tij si...

Read More

Bardhul Dakli – “Mësues i Merituar”

Bardhul Dakli ishte fëmija i parafundit i Hysen dhe Rukije Daklit. Ai lindi më 12 Prill 1934. Pas hyrjes në shkollë, ai shumë shpejt dallohet për zgjuarsinë dhe pasionet e tij. Në vitin 1953 ai përfundoi studimet e mesme në shkollën Normale. Me mbarimin e Normales,...

Read More
Loading

Arkivi

Harta

error: Alert: Ndalohet rreptësisht kopjimi i çdo materiali origjinal pa lejen e autorit... Ju falemnderit...! !!