Category: Portrete

Nderojnë Elbasanin

Emin Matraxhiu (1890-1922)

Lindi në Elbasan në dhjetor  të vitit 1890.  Në moshën 7- vjeçare fillon mësimet në shkollën fillore  të Hafyz Karadakut, pastaj në “Idadi Mylqi” (gjimnazi ulët). Fshehurazi mëson  të shkruajë shqip nga patrioti Hysen Ceka. Merr pjesë aktive në levizjet patriotike në...

Read More

Ismail Haxhihyseni, “Mesues i Merituar”.

Ismail Haxhihyseni, lindi në një familje tradicionale elbasanase dhe me tradita patriotike dhe arsimdashëse. Shkollën fillore e plotore i kreu ne vendlindje,kurse studimet larta i beri në Stamboll. Ne kryeqytetin osman u diplomua për agronomi në vitit 1913. Pak...

Read More

Lale Saraçi (Hashorva), mësuesja që theu tabutë.

Ka lindur në vitin 1919, në familjen intelektuale gjirokastrite, Hashorva. Fisi Hashorva ka qenë  një familje me emër dhe që ka nxjerre figura atdhetare dhe arsimdashese, sic jane, Veli dhe Ali Hashorva, etj. Laleja shkollën fillore e kreu në vendlindjen e saj, në...

Read More

Burbuqe Shmili – Mjeke Pediatre

Burbuqe Shmili lindi në vitin 1942, në qytetin e Elbasanit. Mësimet e para dhe gjimnazin i mbaroi në Elbasan, në vitin 1959. Në vitin 1965 mbaroi fakultetin e Mjekësisë në Tiranë. Në po të njëjtin vit u emërua mjeke në Spitalin e Elbasanit, ku kreu fillimisht stazhin....

Read More
Loading

Arkiva

Video e ditës

Loading...
error: Content is protected !!