Arian Madhi (1953), Arkivi Digjital Elbasan

Arian Madhi (1953)

U lind më 31 mars në Elbasan

Ndjek Fakultetin e Shkencave Politiko – Juridike dega Drejtësi në UT.

1972 – 1992 specialist economist në ndërmarrje të ndryshme shtetërore.

1991 – bëhet anëtar i Partisë Republikane.

1993 – 1994 sekretar i degës së PR në Elbasan.

1994 – 1997  anëtar i Komitetit Drejtues të PR.

1992 – 1993 jurist në Bashkinë e Elbasanit.

1993 –1996  dhe 2002 – 2005 funksionar politik i PR.

1996 – 1997 ministër sekretar i Këshillit të Ministrave.

1996 – anëtar i Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve.

1997 – nuk pranon vendimin e PR për tu larguar nga qeveria “Meksi”

1998 – 2002 avokat në profesion të lirë.

2002 – 2004 këshilltar në komisionin kuvendor për integrimin Europian.

Nga viti 2002 anëtari i Kryesisë së PR, sekretar politik për zgjedhjet dhe anëtar i Asamblesë Kombëtare të PR.

2002 – përfaqësues i përhershëm i PR pranë KQZ.

2005 – 2009 deputet.

2011 – drejtor në Ministrinë e Mjedisit.