U lind në Elbasan më 28 Janar 1956.

1974 – 1979 ndjek Fakultetin e Shkencave të Natyrës në UT.

1979 – 1982 mësues i fizikës në Rrethin e Elbasanit.

1982 – 1983 specializohet në psikologji në UT

1983 – 1986 zevendesdrejtor i Shkollës së mesme “Dhaskal Todri”, Elbasan

1986 -1988, 1992-2003  pedagog në UE

1988-1992     shef i arsimit neë Komitetin Egzekutiv të Këshillit Popullor teë Rrethit Elbasan

1997-2000    zëvëndësrektor i UE

2003-2007 kryetar i Bashkisë së Elbasanit i kandiduar nga PD

2007-2009 anëtar i Keshillit Bashkiak të Elbasanit dhe njëheras kryetar i Këshillit të Qarkut të Elbasan

2009  Ministër i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve

2009 deputet i PD

 

(Nga libri “Kryeministrat dhe ministrat e shtetit shqiptar në 100 vjet” me autor historianin Kastriot Dervishi)