ANTROPONIMIA E FISEVE NË ELBASAN DERI NË FUND TË VITIT 1944

(Mbiemrat familjarë të asaj kohe)

(E përmirësuar)

Qëllimi i paraqitjes së kësaj liste është nxitja e përfaqsuesve të të gjitha familjeve për të shkruar historikun e familjes, prejardhjen, kohën e ardhjes në qytet, profesionet që kanë ushtruar të parët e tyre etj. Në kushtet e mungesës së informacioneve dokumentare të besueshme, ia vlen të shënohet çdo e dhënë gojore, tregime të më të vjetërve, legjenda të fisit etj.

Në këtë mënyrë historikut të qytetit tonë i bëhet një shërbim shumë i vlefshëm. Le t’i hedhim ne hapat e parë në këtë drejtim dhe ndoshta në të ardhmen brezat do të kenë më shumë mundësi që t’i dokumentojnë duke iu referuar arkivave të ndryshme.

Kjo është një listë fillestare dhe nuk pretendohet se është e përfunduar. Përkundrazi, secili mund të ndërhyjë për plotësime dhe korrigjime të mundshme duke e pasuruar atë në përputhje me afatin kohor të mësipërm.

Mendojmë të mbajmë larg çdo ndjenjë artificiale mbi racën, ngjyrën, besimin fetar apo “madhështinë” midis fiseve. Çdo fis është krenar për origjinën dhe mbiemrin e tij dhe ne këtë e respektojmë absolutisht.

Gjithashtu, duhet të kemi parasysh që në këtë listë ka shumë fise me të njëjtin mbiemër, por që nuk kanë lidhje mes tyre, ose i njëjti mbiemër ekziston si për banorët e besimit islam, ashtu edhe për ata të besimit kristian etj.

Janë të lutur të gjithë antarët e familjeve elbasanase që nuk u përmendet mbiemri, apo atyre që mund t’u jetë shkruar gabim, të më mirëkuptojnë dhe të japin ndihmesën e tyre për ta përsosur.

–          A    –
1 ABAZI
2 ABDIHOXHA
3 ABDURRAZAKU
4 ARAPI
5 ASLLANI
6 ANDONI
7 AGOLLI
8 ALUSHI
9 ALLAJ
10 ALLANI
11 ALLKJA
12 ASHIKU
13 AVLLAZAGAJ
–          B    –
14 BARDHI
15 BARDHOSHI
16 BAHUSHI
17 BAJGORA
18 BAKALLI
19 BALASHI
20 BALA
21 BALUKJA
22 BALZA
23 BALLA
24 BALLIÇI
25 BALLHYSA
26 BALLKANIKU
27 BAJRAKTARI
28 BANJA
29 BANGA
30 BAHOLLI
31 BASHA
32 BAXHAKU
33 BEBI
34 BEBETI
35 BEÇA
36 BEGA
37 BERBALLA
38 BELICARI
39 BELSHAKU
40 BELEGU
41 BELLA
42 BERATI
43 BEDHIJA
44 BEQIRI
45 BERANIJA
46 BERISHA
47 BEJTJA
48 BERBERI
49 BEVAPI
50 BIBA
51 BIBAJA
52 BICI
53 BIÇAKU
54 BIÇOKU
55 BIJA
56 BINJAKU
57 BISHQEMI
58 BIQIKU
59 BITRI
60 BITOZI
61 BIZA
62 BIZHUTA
63 BILANI
64 BOBRATI
65 BOÇI
66 BODINI
67 BORDI
68 BOSHNJAKU
69 BORODANI
70 BRAKA
71 BUDA
72 BULÇARI
73 BUMI
74 BUMÇI
75 BUSHAKA
76 BUZA
77 BUZMERXHANI
78 BLIDA
79 BRISKU
80 BRETKOSA
81 BRUNGU
82 BURBURIJA
83 BURGIA
84 BLLIKU
85 BLLOSHMI
86 BYLYKU
87 BYLYKBASHI
88 BYKU
–          C      –
89 CACJA
90 CANI
91 CANKJA
92 CAKU
93 CARIDHA
94 CERRIKU
95 CEKA
96 CIPO
97 CURRI
98 CUNGU
–          Ç      –
99 ÇARKU
100 ÇAKA
101 ÇAUSHI
102 ÇALA
103 ÇAKALLI
104 ÇERRAGA
105 ÇELA
106 ÇOTA
107 ÇOPJA
108 ÇOKU
109 ÇELIKU
110 ÇELIRAMA
111 ÇIFTJA
112 ÇERMA
113 ÇEREKJA
114 ÇENGELI
115 ÇERJEPI
116 ÇULLHAJ
–          D       –
117 DACI
118 DAJA
119 DAFINA
120 DAKA
121 DAKLI
122 DARDHA
123 DARJA
124 DARSIA
125 DARZEZA
126 DAIU
127 DANKSI
128 DASHI
129 DAUTI
130 DEBROVA
131 DEDEJ
132 DEDJA
133 DEMETI
134 DEMIRI
135 DERVISHI
136 DERVISHHASANI
137 DELIANA
138 DUKA
139 DUSHKU
140 DUHANXHIU
141 DIBRA
142 DILO
143 DIMITRESKU
144 DINAKU
145 DINÇI
146 DILJA
147 DINJA
148 DISHA
149 DISHANI
150 DELIU
151 DELIMETA
152 DOÇI
153 DODBIBA
154 DOLLANI
155 DORACI
156 DOROVINA
157 DOMI
158 DOMNI
159 DOVONANI
160 DUDUCI
161 DUÇKA
162 DULE
163 DULI
164 DULJA
165 DUMRETI
166 DUNDA
167 DRAZHI
168 DYLAMANI
169                      DYLGJERI
170 DYMI
171 DYRYZI
–          DH      –
172 DHIMITRUKA
173 DHAMA
–          E      –
174 EMINAJ
175 EKMEKÇIU
–          F      –
176 FAJA
177 FAGU
178 FERHATI
179 FERRA
180 FERRACAKU
181 FERIZI
182 FILJA
183 FIRAKU
184 FINGO
185 FURRXHIU
186 FULLANI
187 FLOQI
188 FRASHËRI
–          G     –
189 GAÇJA
190 GAJDA
191 GANI
192 GARUNJA
193 GAVA
194 GERLICA
195 GASHI
196 GEGA
197 GICA
198 GOGU
199 GOGUNJA
200 GIGNASI
201 GURAKUQI
202 GURANJAKU
203 GURMANI
204 GURRA
205 GUGU
206 GRACENI
207 GRADA
208 GRECA
209 GRYKSHI
–          GJ    –
210 GJATA
211 GJELI
212 GJERGJI
213 GJERASI
214 GJERMAKU
215 GJEVORI
216 GJINI
217 GJINIA
218 GJIKA
219 GJONI
220 GJORGA
221 GJYLI
222 GJYLAÇI
223 GJYLBEGAJ
–          H   –
224 HALAKULI
225 HATIPI
226 HARJA
227 HAJRULLAHU
228 HALILI
229 HALIMI
230 HAKA
231 HAKANI
232 HALLVA
233 HAJDARI
234 HASA
235 HASEKIU
236 HASTOPALLI
237 HASNJOKU
238 HAQAQI
239 HAXHIADEMI
240 HAXHIHYSENI
241 HAXHIYMERI
242 HAXHIHASANI
243 HAXHIMANGA
244 HAXHIMIMA
245 HAXHIMUSAJ
246 HAXHILLAZI
247 HAXHINIKOLLA
248 HAXHIJAKOVI
249 HIDA
250 HIDRI
251 HIMÇI
252 HOTI
253 HOXHA
254 HOXHOLLI
255 HUSHI
256 HYRA
257 HYKA
258 HYSA
259 HYSKJA
260 HYSHMERI
–          I    –
261 IBËRSHIMI
262
263 ISAFENDIU
264 ISLAMI
265 ISHJA
266 IPEKU
–          J   –
267 JAHJA
268 JAUPI
269 JANKU
270 JETIMI
271 JOLLDASHI
272 JORGAQI
273 JORGJJOSIFI
–          K   –
274 KABILI
275 KADIU
276 KADAIFÇIU
277 KACABUNI
278 KACOLLJA
279 KAÇULI
280 KAÇANOLLI
281 KAFAZI
282 KAFEXHIU
283 KALASHI
284 KALESHI
285 KAPJA
286 KARAJ
287 KARANXHA
288 KARAKYZJA
289 KARDHASHI
290 KARAHOXHA
291 KAJANAKU
292 KARADAKU
293 KARAOSMANI
294 KARAMUÇA
295 KARAPINJALLI
296 KALECI
297 KALEFI
298 KALIJA
299 KALOTI
300 KALLAJXHIU
301 KALLUPI
302 KAHREMANI
303 KASHARI
304 KANA
305 KAVAJA
306 KAPIDANI
307 KACADEJ
308 KASAPI
309 KAMAMI
310 KAPLLANI
311 KAZAZI
312 KAPERCELLI
313 KAZIU
314 KEÇI
315 KELA
316 KINA
317 KILA
318 KNUTI
319 KOBURJA
320 KOCOPAJ
321 KOÇANI
322 KOFSHA
323 KOLIMJA
324 KORRA
325 KONGOLI
326 KORÇARI
327 KOKUNJA
328 KOKONESHI
329 KORRESHI
330 KOTHERJA
331 KOTORRI
332 KUKUVAJKA
333 KOPILI
334 KOLGJINI
335 KOVAÇI
336 KOZA
337 KOZARJA
338 KUMI
339 KUNGULLI
340 KULLA
341 KURANI
342 KURTI
343 KURMAKU
344 KUMURIJA
345 KUSI
346 KUSHI
347 KUQI
348 KUQASHI
349 KUMONA
350 KURRIZI
351 KRASNIQI
352 KYÇYKU
353 KRATI
354 KRASTA
355 KRYPA
356 KRYEMADHI
357 KRYEZIU
–          L     –
358 LABINOTI
359 LAKURIQI
360 LATIFI
361 LAMI
362 LAMÇJA
363 LALA
364 LAZARENI
365 LAZRI
366 LIBRAZHDI
367 LILA
368 LISI
369 LECI
370 LEKA
371 LEKU
372 LEKSI
373 LOLJA
374 LOPARI
375 LUFTA
376 LUTA
377 LUGA
378 LULJA
379 LUMSHI
380 LUNIKU
381           LUSHNJARI
–          LL     –
382 LLAPUSHI
383 LLATJA
384 LLESHI
385 LLESHANAKU
386 LLOSHI
–          M    –
387 MAÇI
388 MADHI
389 MARKU
390 MALJA
391 MAGJISTARI
392 MALOKU
393 MATRAXHIU
394 MAZHI
395 MEHJA
396 MERDANI
397 MERKO
398 METRA
399 MEMA
400 MEMALLA
401 MEKSI
402 METANI
403 MITARJA
404 MITRUSHI
405 MIRAKU
406 MINA
407 MISIRI
408 MISHTO
409 MJEKERRZAKU
410 MOISIU
411 MONÇI
412 MOLLA
413 MOLLSI
414 MOLLOHOLLI
415 MUDA
416 MUÇA
417 MURATI
418 MURRIZI
419 MULLAJONUZI
420 MUKJA
421 MUSAJ
422 MUSMUÇA
423 MULLISI
424 MUSLIHAKA
425 MUZHAQI
426 MYFTIU
427 MYHYRDARI
428 MYSLIMI
429 MYQELEFI
430 MYZEQARI
431 MYZYRI
–          N    –
432 NANUSHI
433 NARAZANI
434 NASKA
435 NICA
436 NURIHANA
437 NDRIA
438 NEZIRI
439 NOVI
440 NOSI
–          NJ     –
————–
–          O      –
441 OSMANI
442 OSMANAJ
–          P    –
443 PAJENGA
444 PAJOVA
445 PAJUNI
446 PALLOSHI
447 PALLUQI
448 PANARITI
449 PANXHI
450 PAHESHTI
451 PAPA
452 PAPRRI
453 PASMAQI
454 PARALLOI
455 PASHAJ
456 PAPARUSI
457 PAPAJANI
458 PAPARISTO
459 PAPALLAZI
460 PAPAMIHALI
461 PAPANIKOLLA
462 PUPULEKU
463 POÇI
464 POPA
465 POROÇANI
466 PEÇINI
467 PENI
468 PERLEPI
469 PEJTAMADHI
470 PERIHANA
471 PEJA
472 PËLLUMBI
473 PETI
474 PEQINI
475 PEZA
476 PILAFI
477 PITJA
478 PIU
479 PILA
480 PISTOLI
481 PISHA
482 PULAKU
483 PUKA
484 PLAKU
485 PLANGARICA
486 PRAPANIKU
487 PREÇA
488 PLESHTI
–          Q   –
489 QAFA
490 QAFLESHI
491 QAFMOLLA
492 QATIPI
493 QERENECI
494 QELEMENI
495 QELESHI
496 QEMALLI
497 QEHAJAJ
498 QERFOZI
499 QIRJAKU
500 QESKU
501 QOLI
502 QORRI
503 QOSJA
504 QUKU
–          R   –
505 RAMA
506 RESMELIU
507 ROBJA
508 ROSENI
–          RR   –
509 RRANÇI
510 RRASA
511 RROGA
512 RRUSPI
–          S   –
513 SALIBASHA
514 SALLA
515 SAMARXHIU
516 SAHATÇIU
517 SARJA
518 SANTO
519 SARAÇI
520 SALLA
521 SEFA
522 SEFERI
523 SELITA
524 SEJDINI
525 SERICA
526 SEJRANI
527 SESERI
528 SIBJA
529 SINA
530 SINANI
531 SIMIÇIU
532 SOFIA
533 SOKOLI
534 SULA
535 SULI
536 SULKUQI
537 SOFTA
538 SUBASHI
539 SULOVARI
540 SULMINA
541 SUPARAKU
542 SUVARIJA
543 STAFA
544 SKILJA
545 SKITI
546 SKERA
547 SKUQI
548 SPAHIU
549 STRINGA
550 STRUGANI
551 STRUGU
552 STAMBOLLXHIU
553 SQAPI
–          SH   –
554 SHABANI
555 SHABANAJ
556 SHALSI
557 SHATI
558 SHARRA
559 SHAHINI
560 SHELLA
561 SHEHU
562 SHEHETILA
563 SHESHAJ
564 SHEQERXHIU
565 SHIPKA
566 SHIKU
567 SHIJAKU
568 SHIMA
569 SHINKOLLA
570 SHISHMANI
571 SHINGJERGJI
572 SHINGJINI
573 SHOPI
574 SHUTA
575 SHUTERIQI
576 SHKALLA
577 SHKREPA
578 SHKODRA
579 SHKODRANI
580 SHQERRA
581 SHQIPTARI
582 SHYTI
583 SHYPHEJA
584 SHMILI
–          T   –
585 TABAKU
586 TAFA
587 TAFANI
588 TANKU
589 TAJA
590 TAHIRAJ
591 TAUSHANI
592 TAVANXHIU
593 TELA
594 TETA
595 TELEZI
596 TEPELENA
597 TERZIU
598 TILA
599 TIRANA
600 TODA
601 TODRI
602 TOPI
603 TOLA
604 TOLI
605 TOLLUMI
606 TOMORRICA
607 TOPUZI
608 TOQI
609 TOSKA
610 TURHANI
611 TUPI
612 TUPJA
613 TURKU
614 TUSHA
615 TRASHI
616 TRËNDAFILI
617 TROKOLIÇI
–          TH   –
618 TH’AHARI
–          U   –
619 ULLORJA
620 URUPI
621 UKU
622 URUÇI
623 UZUNI
–          V    –
624 VAVLA
625 VECI
626 VERÇANI
627 VËRLACI
628 VELENCJA
629 VEIZI
630 VOCI
631 VOGLI
632 VRAPI
633 VYSHKA
–          X   –
———–
–          XH   –
634 XHAJA
635 XHAJANKA
636 XHANI
637 XHINSI
638 XHIKA
639 XHEPA
640 XHUFKA
641 XHOXHI
642 XHYRA
643 XHUVANI
–          Y    –
———–
–          Z    –
644 ZABELI
645 ZABZUNI
646 ZAHARIA
647 ZAIMI
648 ZAMA
649 ZAMBAKU
650 ZAVALINA
651 ZDRAVA
652 ZENA
653 ZENELI
654 ZIU
655 ZYLFI
656 ZYMA
657 ZYRAKJA
–          ZH   –
658 ZHORDA

Mblodhi dhe përgatiti: B. Dylgjeri, Elbasan, korrik 2016. Referuar Regjistrit të Gjendjes Civile Elbasan dhe bisedave me Ramazan Shypheja, Kozma Biba, Pavli Jorgaqi etj.ARKIVA DIXHITALE ELBASAN