Nga Dr. Shefqet Deliallisi

 

A ishte konvertuar në protestant Krisoforidhi ?

Kjo pyetje është ngritur, nisur nga lidhjet e hershme, të forta, dhe të gjata që ai kishte me Protestantët….

Në shënimet “Anekdoda” (dorëshkrim origjinal i Lef Nosit) është një anekdodë interesante që flet mbi atë që Kristoforidhi mendonte për fetë : “kur e pytën për Protestanët dhe Katolikët e Ortodoksët, Kristoforidhi tha : Ortodoksët e Katolikët janë një thes me kashtë me nga nji koqe gruni mbrenda. Protestantët qitën kashtën e mbeti gruni “

(Spiro Xhufka) AQSH, fondi Lef Nosi, dosja 49,f 1

 

 

Kostandin Kristoforidhi, kopje nga fotoja origjinale.

Kostandin Kristoforidhi, kopje nga fotoja origjinale.