PUNIMI I BALTËS

SHTAMAXHINJTË   Shtamaxhinjtë ishin vendosur gjatë rrugës nga ”Tri urat” e deri tek xhamia e Agait. Prapa dyqanit shtamaxhiu në fushë të hapur, kishte furrën që piqte prodhimet si:...

Read More

TEZGJAHU (VEGLA)

Si për endjen e pëlhurave të mëndafshta, ashtu dhe atyre prej pambuku, në Elbasan është përdorur tezgjahu horizontal i njohur me emrin “vegjë”. Fazen më të zhvilluar të kësaj...

Read More
  • 1
  • 2