Pse hesht ky qytet?

Autor: Migena Kapllani Dikur, kur e pyeta një miken time se cila do ishte gjëja që do ta rikthente gjithnjë në Elbasan, ma ktheu “gjallëria, atëherë kur ta shoh të gjallë e me jetë këtë qytet, vetëm atëherë do vij me kënaqësi”. Një qytet që edhe muret i flasin, që përmendet për histori e vlera, një qytet që është qendër dhe pjesë rrugësh kryesore, ky qytet s’ka jetë! Nuk do nis të gjej të vërtetën dhe t’i jap fund të këqijave, por do flas për dashuritë e këtij qyteti, për rrugicat që çdokënd do ta përhumbnin në lojëra fëmijërie apo në historitë e para të dashurive, për shtëpitë me çati e hajate të sajuara me çimento e gurë plot lule e hardhi, apo me hurma e portokaj. Do flisja për nanat që sa herë shkon tek to, të ofrojnë brenda me shprehjen “a t’baj nana içik bukë?”, do flisja për këngët e Myzyrit dhe gëzimin e thjeshtë të festave familjare, për vizitat tek shtëpitë e fqinjëve, tek guri i derës kur ulen e flasin për halle e gëzime, për rrugicat e pastra që i fshijnë çdo mëngjes gratë shtëpiake, e do heshtja për të tjerat. Ime më gjithnjë më thotë të mos i them të gjitha. Elbasani është një qytet që ka klimë të mirë, kurrë nuk bën aq ftohtë sa të ndjesh peshë rrobat në trup, që ka...

Read More

Një paradoks……

Shkrim nga Dr. Shefqet Deliallisi Rruga me emrin e “Sedefqar Mehmet Biçakçiu”,  arkitektit nga Elbasani të Xhamisë Blu të Stambollit, ndodhet në një periferi tè humbur te Elbasanit…??? Ndërkohë...

Read More

Fshati Karakullak

Në largësi prej 3-4 kilometrash në perëndim të Elbasanit e pranë përroit të Kushës ndodhet fshati i bukur Karakullak. Është një fshat i vogël, me toka të begata dhe...

Read More
  • 1
  • 2