PETËR ELEZI 1903 – 1979

Para pak vitesh, shkollës 9-vjeçare të fshatit Shelcan që ndodhet në hyrje të malësisë së Shpatit në Elbasan ia ndërruan emrin, e riemëruan. Në fillesë të saj ajo kishte...

Read More

VASIL LLAPUSHI 1890 – 1963

Arsimtar i dalluar, patriot i zjarrtë, mbledhës i folklorit dhe aktivist i lëvizjes teatrore në Elbasan. Lindi në lagjen “Shën Koll” Elbasan dhe mësimet e para i mori në...

Read More

Marie Buda (1893 – 1983)

Ka pak muaj që rrugët e qytetit tonë të Elbasanit u markuan me tabela metalike që mbajnë emra të ndryshëm njerëzish që thuhet se kanë merita të jashtzakonshme në...

Read More

Foti Papajani 1887 – 1962

Elbasani. Qyteti i shtresëzuar me histori, kulturë, traditë dhe bujari. Dhe në këtë shtresëzim janë arkivuar edhe personazhet realë, njerëzit që u dalluan mbi të tjerët. Personalitete që i...

Read More