Behxhet Hydi (1877-1946)

Lindi në familjen e madhe të Biçakçinjve në Elbasan, nga prindërit Isuf dhe Mynyre Biçaku. Në fund të viteve 1800 bashkë me Qazimin djalin e axhës , morën mbiemrin...

Read More

Hasan Mehja (1936-2017)

Aktori Hasan Mehja lindi në vitin 1936 në qytetin e Elbasanit. U aktivizua me lëvizjen diletante pranë Shtëpisë së Kulturës Elbasan si dhe në lëvizjen teatrale të ndërmarjeve. U...

Read More

Sokrat Dodbiba (1898-1956)

 Sokrat Dodbiba u lind në Elbasan në 17  mars të vitit 1898 në lagjen Kala. Djali i Anastasit, orëndreqës dhe i Poliksenit, motrës së Lef Nosit. Pasi ndoqi mësimet...

Read More