Rruga Egnatia

Mund të thuhet pa mëdyshje se qyteti i Elbasanit lindi si rezultat i kësaj rruge dhe nëse do të shkatërrohet si qytet, kjo do të ndodhë vetëm nëse kjo...

Read More

Vende dhe Toponime në Elbasan

Për të gjithë ata që kanë mall për Elbasanin e vjetër. A. Emra të vjetër të lagjeve të Elbasanit. 1-Lagjja Haxhi-Iljas (Haxhijas) – që ndodhet buzë ullishtës në veri...

Read More

Sheshi Idraj

Shënime të Abedin Çaushit (ish tregu i qytetit, sot Sheshi i Bezistanit) Nga rruga e kasapve, nëpër nji rrugicë të ngushtë kalohesh në xhaminë e Idrajt. Kjo përmendet me...

Read More