Category: Portrete

Nderojnë Elbasanin

Burbuqe Shehu Belshaku

Burbuqe Shehu Belshaku lindi në Elbasan më 21 gusht 1935. Shkollën 8-vjeçare e mbaroi në qytetin e lindjes. Në vitin 1953 kryen teknikumin mjekësor në Tiranë në profilin ndihmës mjeke – mami. Studimet e larta për mjekësi i kryen e i përfundon në Sofie të...

Read More

Dr. Reshat Kapshtica (1900-1977)

Doktor Kapshtica ka lindur në Kapshticë të rrethit të Korçës, më 6.8.1900. Shkollën fillore e ka kryer në Follorinë, ndërsa në liceun e Korçës ka vazhduar 2 vitet e para. Në moshën 20-vjeçare shkoi në Amerikë për të punuar. Atje, krahas punës mbaroi shkollën e mesme...

Read More

Kristaq Mullisi – “Mësues i merituar”

Kristaq Mullisi ka lindur në Elbasan. Shkollën fillore e 7-vjeçare e mbaroi në qytetin e lindjes. Në vitin 1954 përfundoi shkollën Normale. Punoi mësues në rrethin Peshkopi, Burrel e Librazhd. Gjatë shkollës së mesme ka luajtur futboll me ekipin e të...

Read More

Shyqyri Demiri – “Mësuesi Popullit”

Doktori i Shkencave historike dhe arkeologjike, atdhetari Shyqyri Demiri lindi në një familje, e cila ka nxjerrë figura të njohura atdhetare. Sulçebeu, gjyshi i tij, ishte pjesëmarrës në ngjarjet e viteve 1878-1881 dhe në luftën për mbrojtjen e trevave Hot...

Read More

Lefter Guxho – Mjek infeksionist (1941-2011)

Lefter Guxho lindi më 29 gusht të vitit 1941, në Llengatë të Mokrës së Pogradecit. Në vitin 1944 i vdes i ati dhe ai së bashku me motrën e tij dërgohen në jetimoren e Elbasanit.  Rritet në Elbasan. Mësimet e para i mori në shkollën “Bardhyl Popa”. Shkollën e mesme...

Read More

Musa Tafa – “Mësues i Merituar”

Musa Tafa njihet në opinionin elbasanas si Mësues i Merituar, Mësues i talentuar i Ushtrimores, Metodist, Didakt Ai është një ndër veteranët e shkollës Ushtrimore, i cili 38 vjet të jetës së tij i ka vënë në shërbim të arsimit. Pas mbarimit të shkollës...

Read More

Hysen Çaushi – Mësuesi Artist

Hysen Çaushi u rrit dhe u edukua në një familje elbasanase, me tradita qytetare, kulturore dhe arsimdashëse. I përkushtuar ndaj nxënësve, me një komunikim të ngrohtë, me zemër, me fjalë dhe me muzikë, kështu do të mbetet në mendjet e nxënësve, mësues Hyseni, sidomos...

Read More

Xhevat Domni – Mësues e metodist i talentuar

Xhevati, ishte ai mësues duar artë, që do të mbahet mend gjatë nga shumë normalistë, që kanë kaluar nga dora e tij. Punoi mëse 30 vjet në të famshmen Normale të Elbasanit. Ishte një  metodist dhe didakt i talentuar. Drejtoi me vite të tëra punën metodike të lëndës...

Read More
Loading

Arkiva

Video e ditës

Loading...