Category: Krijimtari

Krijimtari

Bukuroshja e fjetur e Sulovës (Zambaku i malit)

Sulova është një nga krahinat qendrore që shtrihet në kufirin ndarës të Shqipërisë së Mesme dhe asaj Jugore, nën këmbët e malit të perëndive, Tomorrit madhështor. Për ata që e kanë vizituar, Sulova zgjon pamje të mrekullueshme natyrore. Aty zhvillohen qindra lloje...

Read More

Nymfat e Shkuminit

……………… Ndër ‘to mâ par’ Kaliopeja nisi Me kang’ t’ kallxojë veprat e të parve, Dhe me kithare t’ ambël t’ a stolisi Fis’ n e Shqiptarve. Fatozat si këndoi qi koha solli, Filloi Klioja kangën tregimtare, Sa burra t’...

Read More

Nanë! – Skicë nga Qemal Stafa, tetor 1933

Nanë! Ma e ambla, ma e dashtuna, ma e mira fjalë qi del prej zemre, ma e para qi kemi nxanun, fjala qi e kemi nxanun, shqyptuemun ndër çastet ma të vështirat e jetës e ndër gëzimet ma të mdha jat t’onat. Nanë! Të gjithve kjo fjalë u paraqet nji fëtyrë...

Read More

Poezia “Elbasani” nga Filip Papajani

Due t’këndohet Elbasani                              T’mirja vesht un’ fjalt’ e tueja, Vendi em, un’, ku kam le;                             Shqip, ti, n’dije t’kuvendoje Shok’ e vllazën za më mbani               ...

Read More

Këngë e fshatit Shmil

                                        Këngët e Mëngjesit Baba i dhanrrit mos rri pishman, O nuse jo Paske nusen kapitan Ngrihe herët, dole vonë, T’zuni dilli me kran n’dorë.   T’ngrihesh herët në mënjes, Të lashë e të pshish korrozest...

Read More

Llambi  Burgia (1938-2013)

Në vitin 1960 në Estradën e Elbasanit pranohet si aktor profesionist një djalë rreth të 20 –tave, me trup atleti, mjaft gazmor. Ai vinte nga Cerriku pas një jete artistike amatore mjaft të pasur, ku kishte spikatur me talentin e tij. Ata që e kishin rekomanduar nuk...

Read More
Loading

Arkiva

Video e ditës

Loading...
error: Content is protected !!