Category: Fotografi

Fotografi

Dy breza mjekësh e infermierësh në një foto

Viti 1981.  Një mbledhje e shëndetësisë në Elbasan, bën të mundur që në këtë foto të shihen dy breza mjekësh që kanë shërbyer me përkushim në qytetin e Elbasanit. Janë mjekë dhe infermierë të vjetër dhe të rinj nga të cilët sot kanë mbetur shumë pak sepse janë larguar...

Read More

Mësuesit e Normales në trojet etnike

1941. 05. 16,Dibër, i pari grup mësuesish që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe. Ishte një urdhër i ministrit të arsimit Ernest Koliqi në atë kohë që bëri të mundur këtë akt të madh me shërbim...

Read More

Kirurgët e spitalit të Elbasanit

1978, Kirurgët e spitalit të Elbasanit : Ismet Balla, Agron Menzelxhiu, Shaban Malaj, Agim Rama, Ali Xhomo. Shefi i kirurgjisë në atë kohë ka qenë Perikli Sheti, si dhe kirurgu Astrit Kalenja i cili ishte marë me kirurgji torakale dhe më vonë shkoi në Sanatoriumin e...

Read More

Aksionet vullnetare në punë të ndryshme publike

1970, Elbasan. Punonjësit e NRSH (Ndërmarrja e Riparim Shërbimeve) në aksion për korrjen e grurit. Bashkë me ta edhe ish sekretari I i partisë në pushtet Jashar Menzelxhiu. Ishte koha kur në ato vite bëheshin të ashtquajturat “punë vullnetare” në sektorë...

Read More
Loading