Category: Portrete

Nderojnë Elbasanin

Musa Tafa – “Mësues i Merituar”

Musa Tafa njihet në opinionin elbasanas si Mësues i Merituar, Mësues i talentuar i Ushtrimores, Metodist, Didakt Ai është një ndër veteranët e shkollës Ushtrimore, i cili 38 vjet të jetës së tij i ka vënë në shërbim të arsimit. Pas mbarimit të shkollës...

Read More

Hysen Çaushi – Mësuesi Artist

Hysen Çaushi u rrit dhe u edukua në një familje elbasanase, me tradita qytetare, kulturore dhe arsimdashëse. I përkushtuar ndaj nxënësve, me një komunikim të ngrohtë, me zemër, me fjalë dhe me muzikë, kështu do të mbetet në mendjet e nxënësve, mësues Hyseni, sidomos...

Read More

Xhevat Domni – Mësues e metodist i talentuar

Xhevati, ishte ai mësues duar artë, që do të mbahet mend gjatë nga shumë normalistë, që kanë kaluar nga dora e tij. Punoi mëse 30 vjet në të famshmen Normale të Elbasanit. Ishte një  metodist dhe didakt i talentuar. Drejtoi me vite të tëra punën metodike të lëndës...

Read More

Mustafa Demiri – Botanisti elbasanas (1923-1985)

Mustafa Demiri lindi në vitin 1923, në qytetin e Elbasanit. Mbaroi shkollën Normale dhe pas saj punon si mësues për një vit në rrethin e Gramshit.Në vitin 1946 largohet drejt Zagrebit të Kroacisë, për të kryer studimet e larta në degën e Biologjisë. Mbas prishjes së...

Read More

Makensen Bungo (14 prill 1926-15 shtator 2018)

Një nga familjet e nderuara të Elbasanit është edhe familja Bungo, pinjoll i së cilës ishte edhe Makenseni, një nga fëmijët e Ali Bungos, që në kohën e diktaturës patën persekutim tërësor. Makensen Bungo lindi më 14 prill të vitit 1926, në Elbasan. Kreu shkollën...

Read More

Tomor Domi (1949-1991)

Tomor Domi njihet si pedagog dhe studiues i mirfilltë i letërsisë. Lindi në Elbasan, në një familje me tradita patriotike dhe kulture qytetare. Arsimin 7-vjeçar e kreu në shkollën “Thoma Kalefi”, kurse arsimin e mesmen në gjimnazin “Dhaskal Todri”. Në vitin 1967...

Read More

Shyqyri Hyskja – “Mjeshtër Sporti”

Shyqyri Hyskja lindi në qytetin e Elbasanit, më 18 tetor të vitit 1931, në një familje qytetare. Shyqyri apo Profesor Riu siç njihej nga qyetatarët e Elbasanit, ishte fëmija i pestë nga 6 fëmijët efamiljes Hyskja. Rrugën e sportit e nisi që në fëmijëri, i ndikuar edhe...

Read More
Loading

Arkiva

Video e ditës

Loading...