Category: Thashë e Lashë

Fjalë të urta të Elbasanit

Me dhandrin e ri, me pasanikunn e ri, s’flitet me gojë. S’e le huna, t’shofi si asht puna. Hajde i mençëm, t’hajsh gjan’ e budallajt. Lodhet i punuemi, lavdërohet i papunuemi. Atë që bështyn, mos e lëpij! Ban sikur më puth, më kafshon....

Read More

Gojëdhëna e Malit të Vashës

Për banorët e  Elbasanit Mali i Vashës është ndoshta një emër i zakonshëm mali dhe pak mund t’a  dinë historinë e emrit të tij. Sipas atyre që thuhen, një fshatar i varfër nga Griqani i Labinotit Fushë, ra në dashuri me vajzën e beut të kësaj ane. Fjala kishte...

Read More

Fjalë të urta të Elbasanit

Bli ‘i her gomarin pastaj, bli samarin. Copën e madhe haje, fjalën e madhe përmaje! Tjetrin, as mos e lëpij, as mos e bështyj! Dy pleshta me ‘i ven, dy shqiptarë me ‘i men, s’i gjen. Gjellën e njef luga që e përzin. Ma mir qorr me i sy, sa...

Read More

Fjalë të urta të Elbasanit

Vetëm n’Elbasan, më ngjit kafja me duhan. Burrin e njeh pazari, grun’ e njeh shpija. Çuni për emën, goca për zemër. Qejfi ma ka, takati s’ma ma. Pëlhurës shifi anën, gocës shifi t’amën. Po  m’erdhe me ‘i trasje, do m’gjesh me...

Read More
Loading