Category: Ministra dhe Kryeministra nga Elbasani

Arian Madhi (1953)

U lind më 31 mars në Elbasan Ndjek Fakultetin e Shkencave Politiko – Juridike dega Drejtësi në UT. 1972 – 1992 specialist economist në ndërmarrje të ndryshme shtetërore. 1991 – bëhet anëtar i Partisë Republikane. 1993 – 1994 sekretar i degës së PR në Elbasan. 1994 –...

Read More

Kostaq Cipo (1892 – 1952)

U lind në Elbasan më 14 janar 1892. 1913 shkon me bursë në Shën – Mitër Koronë në Itali. 1917 – 1921 ndjek Fakultetin e Letrave dhe Filozofisë në univeritetin e Romës 1921 – 1923 mësues në Normalen e Elbasanit 1925 – 1939 mësues në Liceun e Korçës 1939 e transferojnë...

Read More

Andon Beça (1879-1944)

U lind më 7 shtator 1879 në Kosovë, por origjina dhe qyteti i tij është Elbasani. Arsimin e mesëm e mori në liceun rumun të Manastirit. Arsimin e lartë e nisi në Universitetin e Bukureshtit por nuk e përfundoi. 1902 – inspektor i shkollave rumune në Elbasan dhe Berat,...

Read More
Loading