Category: Familje

Familje

Familja Kovaçi – Familje sportistësh

Familja Kovaçi është jo rastësisht një nga familjet më të njohura të Elbasanit. Ajo evidentohet në memorien e qytetit  për meritë dhe kontribut të veçantë në fushën e sportit. Kjo familje me 4 anëtarë iu dedikua e tëra veprimtarive sportive, duke shkëlqyer në...

Read More

Hamami dhe Mulliri i Shabanajt

Qytetarët që kalojnë në pjesën e pasme të  Turizmit “Skampa” kanë mundësi të shohin një ndërtesë të vjetër, e cila në qytet  njihet si “hamami i Shabanajt”. Ky hamam nuk është i vetmi që njihet me këtë përcatim në qytet, sepse po me po të njëjtin mbiemër njihet edhe...

Read More

Petër Deliana dhe i biri i tij shkencëtari Kolë Deliana

Nga: Hyqmet Zane Familjet e nderuara të Elbasanit kanë lënë pasuri të madhe me trashëgimtarët e tyre që u bënë potenciale në jetën e tyre. Por disa prej këtyre familjeve nxorrën edhe shkencëtarë siç është rasti i Kolë Petër Deliana. Në trungun e madh të familjes...

Read More

Historia e Familjes Deliana dhe argjendari Ndrekë (Andrea)

Nga Hyqmet Zane Një ndër familjet e vjetra të lagjjes “Kala” është dhe familja Deliana e cila banon pranë kishës orthodokse. Nuk dihet deri tani se nga se vjen orgjina e mbiemrit të kësaj familjeje, as për orgjinën e largët nuk mund të thuhet gjë, por dihet se janë...

Read More

Familja Taushani

Familja Taushani është ndër familjet më të vjetra në qytetin e Elbasanit, mbase dhe në Shqipëri. Rrënjët e saj i gjejmë nga periudha bizantine deri më sot. Për periudhën osmane shumë  dokumente hedhin dritë për origjinën dhe veprimtarinë e shquar politike ushtarake...

Read More

Mbi historikun e fisit Molloholli

Babai im Mehmet Molloholli në bashkëbisedim me xhaxhain e tij, mësuesin veteran Maliq Molloholli, ka mësuar se nga hulumtimi i tij, origjina e fisit Molloholli rrjedh si vijon. Në fillim të shekullit XVII rreth vitit 1600 në Elbasan vjen nga Stambolli një turk i...

Read More
Loading

Arkiva

Video e ditës

Loading...