Category: Arkivi

Lajme

Hysen Hastopalli (1861 – 1923)

Lindi në vitin 1861 në Elbasan. U arsimua në shkollat turke të qytetit. Ishte anëtar e më pas kryetar i klubit “Bashkimi” dhe u aktivizua  në luftën për mbrojtjen e alfabetit shqiptar, duke kundërshtuar përdorimin e alfabetit turko – arab. Ishte...

Read More

Fjalë të urta të Elbasanit

Ai që heq e di. Dy pleshta me ‘i ven, dy shqiptarë me ‘i men, s’i gjen. Luga di, çer ka mrena në kusi. Bjeri prakmit, ta ngjoj dera. Me t’qeshme, me t’njeshme. I miri i ban ven vehtes. Me çin sy t’më shofësh, me at’ sy do...

Read More

Fjalë të urta të Elbasanit

Ka nana pare, ka baba pare, i mjeri unë që s’kam vetë. Me xhep shpu, s’ke ku me shku. Si t’jet kuleta shkon jeta. Bujari s’rri pa ‘i dru në votër, s’rri pa ‘i kore n’sofër. Gjellës që s’asht për mua, i raftë miu...

Read More

Fjalë të urta të Elbasanit

Kur futem ke Bezistani, them: “s’ka  si Elbasani!”. Buk’ e hi e në shpi. Me tatin ha e pi, po qese mos përzi. Kush ta ban gropën? – “I tati”. Jetën si e çon, çehrja e tregon. Kur je mirë, meno se ka dhe keq. Miku i vërtetë...

Read More
Loading