Arkivi

Arkivi digjital përfshin fotogafi , harta, doreshkrime te digjitalizuara dhe koleksione librari të gatshme për kërkime dhe studim.
Kerko Arkiven

Artikujt më të fundit

Xhamia e Mbretit ose Hünkâr Camisi

Edhe pse e gjymtuar keq në fillim të viteve ’70,  Xhamia Mbret është dhe ka qenë më e hershmja e xhamive të Elbasanit. Ajo ndodhet në rrugën kryesore të lagjes brenda mureve, rrugë që kalon nga porta jugore drejt veriut për në katedralen ortodokse. Përpara gjymtimit...

Lef Nosi – Themelues dhe protagonist në Filatelinë Shqiptare

  Asnjë jetëshkrim për Lef Nosin, pavarësisht autorit, nuk do të ishte i plotë pa ravijëzuar edhe një dimension krejtësisht të veçantë të tij, rolin dhe ndihmesën e jashtëzakonshme si themelues e protagonist në filatelinë shqiptare, por edhe si koleksionist i klasit...

5 maji – 105 vjetori i pullës së parë shqiptare

105 vjet më parë, më 5 maj 1913, u emëtua dhe hyri në qarkullim pulla e parë e Shtetit të ri Shqiptar, e cila ka një rëndësi të madhe si simbol kombëtar i identitetit. Kjo pullë është një vulë mbi zarf, është e  rumbullakët me mbishkrimin “Ministeria e Postë –...